Bayburt Üniversitesi Öğrencileri Birlik Beraberlik Mesajı Verdi

Gençlik Spor Bakanlığı 2014 Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında finanse edilen Bayburt Üniversitesi ÜNİBAYDER Öğrenci Kulübü tarafından yürütülen “Bilinçli Gençlik, Kimlikli Gelecek” Projesi faaliyetlerine mini konser ile başladı.

Proje Kapsamında “Fakülteler Tanışıyor, Diyalog Günleri” faaliyeti kapsamında ÜNİBAYDER öğrenci kulübü temsilcileri iki günlük çalışma ile Bayburt Üniversitesi’ndeki fakülte kantinlerini ziyaret ederek tanışıp, proje tanıtım broşürleri dağıtıldı ve gençler tanışarak, üniversiteleri hakkında sohbet ettiler. Bu şekilde 4 fakültede tanışma etkinliklerinin son gününde mini bir konser verildi.

Mini Konser Bayburt Üniversitesi Dede Korkut Kampüsünde açık alanda gerçekleştirildi. Yöresel sanatçılar tarafından verilen konserde kemençe, tulum, davul, zurna gibi çeşitli bölgelere hitap eden enstrümanlar dikkat çekti.

Mini konserde horonlar, barlar, halaylar gibi kültürel zenginliğimizin halk oyunları ezgileri kampüsteki öğrenciler tarafından ilgiyle dinlendi ve birçok öğrenci horon oynayarak ve halay çekerek kaynaştı.

ÜNİBAYDER Öğrenci Kulübü Temsilcisi Ufuk Kiper yaptığı açıklamada; “Bayburt Üniversitesi’ni yeni kazanan ve okumakta olan gençler arasında iletişimi, diyaloğu; tanışmayı; kaynaşmayı; hoşgörüyü ve toplumsal kaynaşmayı sağlamak amacıyla fakültelerimizin kantinlerini gezdik ve tanışma etkinlikleri düzenledik. Aynı zamanda  stantlar kulübümüzü ve projemizi tanıttık. Son olarak da bütün öğrencilerimizin stres atması, tanışıp kaynaşması ve iletişimlerini arttırmaları ve eğlenerek sosyalleşmeleri için mini bir konser organize ettik.”lerini dile getirdi.

Mini konserde derslerde olan Öğretim elemanları da öğrencileriyle birlikte organizasyona eşlik ederek oyunlara katıldılar.

“Bilinçli Gençlik, Kimlikli Gelecek” Projesi danışmanı Öğretim elemanı Mutlu Adak ise amaçlarını açıklayarak öğrencilerin tanışmalarını, kaynaşmalarını ve milli birlik ve beraberliğin daha bir anlam kazandığı bugünlerde öğrencileri barışa, dayanışmaya ve hoşgörüye önem veren bireyler olmalarını hedeflediklerini belirtti.

Kültür Sohbetlerinde ‘Bayburt’un Kurtuluşu’ sunumu
BAYDER Kültür Sohbetleri kaldığı yerden
Kamu – STK Buluşmaları Erzurum’da gerçekleşti
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ