Derneğimiz

Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği (BAYDER), Doğu Karadeniz’de Bayburt Merkezde kurulmuş; Bayburt ve çevresindeki tarihi yapının korunmasına, tarihi değerlere sahip çıkılmasına, tarih bilincinin yaşatılmasına; kültürümüzü korumak, yaşamak ve gelecek kuşaklara aktarmak; Edebi Değer ve Şahsiyetlerimizin mirasına sahip çıkılmasına, eserlerinin korunmasına, kültürel değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılması için çaba harcayan bir sivil toplum kuruluşudur.

Vizyonumuz;

BAYDER, üyeleri arasında birlikteliği, dayanışmayı, yardımlaşmayı ilke edinmiş, kültürel değerlerin yaşatılmasını ve gelecek kuşaklara aktarılmasını da şiar edinmiş bir STK’dır.

Misyonumuz:

BAYDER kültürel değerlerimizin unutulup gitmeden yaşayıp, yaşatarak gelecek kuşaklara aktarılmasını ve bizi biz yapan kültürümüzün varlığını sürdürmek gayretindedir.

Biz diyoruz ki, Bizi diğer milletlerden farklı kılan, bizi biz eden kültür mirasımızın yaşatılarak millî varlığımızın devamına önem verelim; kendimiz olmak ve kendimiz kalabilmek adına değerlerimize sahip çıkalım, yaşayalım ve yaşatalım. Bu misyonla hareket eden derneğimiz bu programlarla kuşaklar arasında köprü kurarak kültürel değerlerimizin yaşatılmasına katkı sunmaktadır.