İçişleri Bakanlığı ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen Kamu – STK Buluşmaları’nın beşinci ayağı Erzurum’da gerçekleşti.

TRA1 ve TRA2 bölgesinden (Erzurum – Erzincan – Bayburt – Kars – Ağrı – Ardahan – Iğdır) belirlenen Kamu – STK Temsilcilerinin katılımlarıyla iki gün süren programda Kamu-STK işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yapıldı.

Bayburt’taki kamu ve STK’lardan, Bayburt Valiliği, Bayburt Belediyesi, İl Dernekler Müdürlüğü, BAYDER, BEKDER, ŞADDER ve Muhtarlar Cemiyeti davet edildi.

Palandöken Dağı’ndaki bir otelde gerçekleşen etkinliğe BAYDER Başkanı Fatih Dündar katıldı. Kamu kuruluşlarından gelen uzmanlar gruplar halinde STK temsilcileriyle yüz yüze görüşme gerçekleştirdi.

Dört gruba ayrılan görüşmelerde denetsel sorumluluklar ve yardım toplama, kamu-STK işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik çözüm önerileri ve proje ortaklığını geliştirme, STK’ların sorun ve ihtiyaçları, kamu-STK ve uluslararası STK’ların iletişim ve diyalogları başlıkları yer aldı.

Çeşitli kamu kuruluşları ile STK temsilcilerinin katıldığı etkinlik, yapılan sunum ve çalıştay ile sona erdi.

Kentlileşme ve Kentlilik Bilinci Kongresi
Stuttgart Bayburt Derneği’nden BAYDER’e ziyaret