Reklam

Öğretmenler Gününe Özel BAYDER Kültür Sohbetleri

Bayburt Tarih Kültür ve Edebiyat Derneği haftalık olarak gerçekleştirdiği kültür sohbetlerini 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel düzenledi.

Öğretmenevi’nde gerçekleşen etkinliğe Bayburt Garnizon Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşı, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Vali Yardımcıları Mutlu Almalı ve Tamer Kılıç,  Milli Eğitim Müdürü Soner Can, Bayburt Tarih ve Kültür ve Edebiyat Derneği Başkanı Fatih Dündar, öğretmenler, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Dernek Başkanı Fatih Dündar’ın dernek faaaliyetlerini aktradığı konuşmasının ardından öğretmenler için kaleme aldığı şiirini okumasıyla başlayan programda dernek sanatçılarından Kurban Çil yöreden türküler seslendirdi. Aşık İsmail Öksüz ve Aşık Aydoğan Gülhan’ın atışmaları ile devam eden programa şairler Hasan Kaymaz, Önder Eryılmaz ve İsmail Dursunoğlu da şiirleriyle renk kattılar.

Bilgehan Sancar’ın ortaoyunu gösterileri, İmdat Sancar’ın ekiple ağız barı gösterileri ile devam eden program, Bayburt başta olmak üzere yöre türkülerinin koro halinde seslendirilmesi ile son buldu.

Programın sunuculuğunu da yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Akdoğan, derneğin gerçekleştirdiği programların Bayburt kültürünün yaşatılması ve gelecek nesle aktarılması yönünden oldukça önemli olduğunu kaydederek, emeği olan herkese teşekkür etti.

BAYDER Kültür Sohbetleri kaldığı yerden…

Öte yandan Bayburt’ta uzun kış gecelerinin en özel etkinliklerinden biri olan BAYDER Kültür Sohbetleri geleneksel olarak Cuma günleri dernek merkezinde gerçekleştirilmeye devam ediyor. Bugüne kadar Engin Kaban (Fotoğafçılık), Hasan Kaymaz (Protokol kuralları), İsmail Dursunoğlu, (Dönem Dizilerinin Tarih Bilinci Üzerine Etkisi) U. Ahmet Aker (Farabi), Fatih Dündar (Okuma Kültürümüz ve Söz Varlığımız) tarafından sunumlar yapılan kültür sohbetlerinde aşıklık geleneği, hikayecilik, ağız barları, folklor ve Bayburt türküleri yaşatılmaya, gelecek nesle aktarılmaya devam ediyor.

Reklam
Kültür Sohbetleri’nde Binali Selman anıldı
Derneğimizde ‘Dil, Kültür ve Kültürlülük’ konuşuldu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ